Winkels

Zalando

Zalando is een van oorsprong Duitse webshop voor schoenen, kleding en mode-accessoires. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en is actief in 17 landen. Het verkoopt aan klanten in België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.

zara

Zara is een Spaanse kledingketen en onderdeel van de Spaanse beursgenoteerde modegigant Inditex. Het concern verkoopt wereldwijd kleding en modeaccessoires.

Bijenkorf

De Bijenkorf is een luxe warenhuisketen met een zevental vestigingen in Nederland en een webshop in Nederland en België. Het bedrijf is onderdeel van de Britse Selfridges Group, die op zijn beurt eigendom is van de Canadese investeringsmaatschappij Wittington Investments.

De Bijenkorf werd in 1870 opgericht door Simon Philip Goudsmit en groeide uit van een kleine fourniturenwinkel in Amsterdam tot een warenhuisketen met in 2012 vestigingen in twaalf steden. In de jaren daarna werden vijf daarvan afgestoten en besloot het bedrijf zich nog meer te richten op het hogere marktsegment. De Bijenkorf verkoopt met name kleding, modeaccessoires, Cosmetica en parfum; in de grotere warenhuizen tevens meubels en woonaccessoires, Kookartikelen , Sport - en reisartikelen, boeken en cd's. Ook hebben de warenhuizen een gebakafdeling en een of meerdere horecagelegenheden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb